Šta je šamansko sanjanje

Ne postoji čovek koji ne spava i sanja. Svi mi celi naš život moramo spavati da bismo živeli, a snovi su produkt našeg spavanja. Sanjaju čak i oni koji se ne sećaju svojih snova. Kada se uputimo na spavanje i utonemo u san, mi potujemo nekim drugim svetom, našim snovima, u kojima se dešava mnogo toga šta ima veze sa našom podsvešću.

Da li ste ikada čuli za šamansko sanjanje? Šamansko sanjanje znači da se u Astralu krećemo sa punom svjesnošću koje je preneseno u tijelo u snovima. U šamanskom sanjaju čovek može da kontroliše svoje snove, on ih na neki način programira i stvara onako kako mu to najbolje odgovara. Ovakvo sanjanje nam daje mogućnost da snovima putujemo onako kako želimo, idemo gde želimo, krećemo se i komuniciramo sa ljudima i svima onima sa kojima želimo da komunuciramo.

Kako bismo dalje mogli dalje objasniti šamansko sanjanje važno je da znamo otkuda ono potječe. Naime, šamani su ljudi koji imaju jedan cilj, a to je da vode i uče druge ljude. Oni se često nazivaju “sinovi neba”. Ime su dobili zbog velike sposobnosti da se kreću po Astralu i da koriste paralelne realnosti i Astralnu magiju. Prema šamanskom verovanjusvaki čovek ima ima svog jednistvenog duha koji ga čuva. Ako se nešto dogodi našem duhu, nas može da zadesi bolest. Tada nastupa šaman iscelitelj koji stupa u kontakt sa duhom šta pridonosi izlečenju. ako se izlečenje ne desi, čovek umire.

Šamani se mnogo usredotočuju na svoje snove. Njihovi snovi su mnogo intenzivni i putem njih dolaze do informacija koje im govore kako bi trebali postupati u realnom svetu. U snovima šamani komuniciraju sa duhovima i nekim višim silama koji im ukazuju na to gde se problem nalazi te koji su načini kako ih se može rešiti.

Priznati šamanski učitelj i praktičar je Nagual UCHU. On je učio od najboljih šamana u Brazilu, Meksiku, Peruu i Amazonu, a danas putuje svetom i sam obučava ljude o tome kako da nauče šamansko sanjanje.

Šamansko sanjanje možemo povezati s lucidnim snovima jer i njih možemo da naučimo kontrolisati. No, šamansko sanjanje ide korak dalje. Osim šta možemo da postignemo svesno sanjanje koje možemo da kontrolišemo, za vreme sanjanja mi možemo proširiti svest tokom sna te postati gospodarima svojih snova. Snovi nam puno toga mogu odati o našoj kreativnosti, a kada jednom naučimo da ih kontrolišemo, mi svoju kreativnost možemo da uložimo na najbolji mogući način. Šamani takođe veruju da se putem snova osoba može isceliti, samo mora da nauči tehnike prisećanja snova te načina kako snove pretvoriti u stvarnost.

Čuvari Zemlje veruju da je svima dana moć da mogu da sanjaju i da tako sami učestvuju u svojim kreacijama. Oni smatraju da je sanjanje stvarnosti za svakog dužnost koju mora da provodi sa velikom milošću i ljubavlju jer sve to radi se zbog toga šta će jednoga dana naša deca živeti u svetu kakvog smo im ostavili, odnosno u obilju i miru. Postoji samo jedan razlog zašto je svet stvaran. Svet je stvaran jer ga iz sna prenosimo u realnost. U danima kada nemamo hrabrosti ništa učiniti, mi zapravo živimo onako kako je to sanjao svet koji nas okružuje, a to ponekad može da bude prava noćna mora!

Zbog toga uvek sanjajte sa svojim srcem. Samo tako možete da sanjate snažno i hrabro i da donesete odluke da sanjate mir i radost, odnosno da vodite život onako kako vi to želite.

loading...